23 January 2009

MAHASISWA mengecam kebiadaban ISRAEL terhadap PALESTIN

Assalamulaikum, salam perjuangan buat semua.

Alhamdulillah, kite masih lagi diplih oleh ALLAH SWT untuk terus istiqamah berada dlm jalan perjuangan ISLAM...


Sedikit perkongsian pengalaman demo or perhimpunan aman anjuran FSCC n MRC di asasi UIAM PJ pd 9 Januari yg lalu. Demo ini diadakan di perkarangan depan klinik.
Baju tema: HITAM. Alhamdulillah, sume nya berjalan dgn lancar dengan kelulusan drp STAD. Boleh dikatakan ramai jugaklah students CFS berserta beberapa org staff yg turun ke demo tersebut atas dasar membela nasib saudara seISLAM kita di Palestin, dgn menyuarakan rasa tidak puas hati masing2...

Namun, agak mendukacitakan ble bgn disiplin UIA Gombak tak benarkan jemput press krn bimbang sekiranya timbul adegan2 kontroversi.. Tp, takpelah..sekurang2nya, dgn adanya demo ni, dapat bg pendedahan kpd students CFS ttg Intifadah Palestin ke3 serta bangkitkan semangat u praktikkan n perjuangkan ISLAM sebenar.


Berikut saya sertakan gambar2 yg sempat diambil sekitar perhimpunan tersebut...

Suasana di foyer zc, sebelum bergerak ke tempat demo...bru beberapa org yg turun...

Bilangan yg turun sudah bertambah ramai..

Foyer zc dah penuh...bersedia u bergerak..

Perhimpunan sudah bermula...

Kelihatan seorang wakil bro sedang berucap...

Ternyata, masih ramai students CFS y ada kesedaran mahu perjuangkan ISLAM...


Laungan JIHAD! TAKBIR! bergema, membangkitkan semangat...

Sisters juga tidak ketinggalan u sme2 menzahirkan rasa tidak puas hati ke atas pencerobohan ISRAEL ke atas PALESTIN...

"Ya ALLAH ya Tuhanku, sesungguhnya ENGKAU lah yg MAHA BERKUASA ke atas segala2nya... Maka, turunkanlah bala tentera-MU membantu perjuangan mujahidin2 di PALESTIN, bagi menumpaskan golongan kuffar, yahudi laknatullah...amien.."

Erm..teringat satu ceramah yg pernah saya dengar sebelum ni drp seorang Ustaz... Saya yakin kita biasa dengar dengan sebuah hadis yg berbunyi "Man ra'a minkum munkaran, falyughoyyiruhu biyadih, fain lam yastati' fabilisanih, fain lam yastati' fabiqolbih wa zalika ad'aful iman."

Apa yg saya nak highligth kan kat sini ialah 'biqolbih'...mksudnya kita kene membenci apabila melihat kemungkaran.. Dan DEMO juga termasuk dlm kategori 'biqolbih' kerana melalui DEMO, kita me
lahirkan rasa benci n tak puas hati terhadap sst kemungkaran.

"Ya ALLAH, semoga usaha kami yg sedikit ni, akan sedikit sebanyak dapat menjadi saham bagi kami di Akhirat kelak, amien.."

~ MEMBURU CINTA HAKIKI ~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...